Zaterdag 8 juli
12e Ronde van Sint Tunnis
Na ruim 40 jaar weer
een eigen wielerronde in diverse categorieën

Bekijk de aftermovie 2023
Ronde van Sint Tunnis

Na ruim 40 jaar zijn de straten van Sint Anthonis op zaterdag 8 juli weer het toneel van de Ronde van Sint Tunnis. Het parcours loopt door het historisch centrum en de plaatselijke brink zal het feestvierend middenterrein zijn, compleet met muziek, terrasjes en diverse activiteiten. Er staan in de samen met de Nederlandse Wielrenbond (NWB) georganiseerde ronde maar liefst 5 races op het programma.

Er is een wegwedstrijd voor vrouwen (25 km, aanvang 12.15 uur) en bij de mannen wordt er gestreden in de categorieën Masters 40+/Nieuwelingen 15 t/m 18-jarigen (40 km, 14.15 uur) en Amateurs/sportklasse (50 km, 16.30 uur). Verder is er een echt Sint Tunnis Kampioenschap (25 km, 13.15 uur) voor niet licentiehouders/recreanten (funklasse) waaraan ook regiorenners mogen deelnemen. En om de jeugd te winnen voor het wielrennen is er om 15.30 uur een Dikke Banden Race. Verder heeft de organisatie een 84-jarige rondemiss uit Sint Anthonis weten te strikken, die het enorm leuk vindt om de prijzen uit te reiken.

Het parcours beslaat zo’n 1,2 km. Start en finish zijn in de Breestraat bij het voormalige ‘t Hert, dan in noordelijke richting naar de Henri Dunantstraat, vervolgens de Molenstraat en de Lepelstraat en dan via de Kolonel Silvertoplaan terug naar de Breestraat. Onderweg scherpe bochten, asfalt, klinkers en veel, heel veel publiek. En Sint Tunnis zou Sint Tunnis niet zijn als de dag niet werd afgesloten met een waar dorpsfeest. Zet 8 juli daarom alvast in uw agenda.

Dikke Banden Race

Om de jeugd enthousiast te maken voor de wielersport is er om 15.30 uur een Dikke Banden Race voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Zij rijden afhankelijk van de leeftijd een aantal ronden op een verkort parcours van circa 350 meter. Kinderen kunnen deelnemen aan de Dikke Banden Race zonder dure materialen aan te hoeven schaffen. Meedoen kan op een normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets. Racefietsen zijn niet toegestaan. De banden moeten namelijk breder zijn dan 28 millimeter. Een helm is verplicht. Hiervoor zorgt de organisatie, maar natuurlijk mag je ook een eigen helm dragen.


Inschrijven voor alle wedstrijdcategorieën kan via www.wielrenbond.nl/inschrijving/individu.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met:

Johan de Bruin
Ronde van Sint Tunnis
06 51559157

Programma

* programma onderhevig aan wijzigingen

Vrijdag
19.00 uur'Terug naar Toen' met de legendarische The Wheels en DJ Hanslees meer over The Wheels hieronder
Zaterdag
12.15 uurLadies Course 25 km.
13.15 uurSint Tunnis Kampioenschap 25 km.voor niet-licentiehouders en recreanten, meetellend voor het combinatieklassement Ronde van Sambeek
14.15 uurMasters Nieuwelingen 40 km.
15.30 uurJeugd Dikke Banden Race
16.30 uurAmateurs/Sportklasse 50 km.

The Wheels, opgericht in 1969 en in de jaren 70 uitgegroeid tot een bekende band in de regio.

Aan alles komt een eind en zo ook met The Wheels.

In 2013 kwam het idee voor een reünie en de oud bandleden werden weer opgetrommeld. Na enkele maanden weer intensief repeteren kwam er eind 2013 een succesvol optreden in Mill en begin 2014 in de grote zaal van Riche in Boxmeer. Er werd door enkele van de bandleden het idee geopperd om, voor de lol, weer samen te komen om gezellig wat muziek te maken en af en toe een keertje op te treden. Dat ging goed tot de welbekende pandemie.

Er waren rond de corona periode, waarin we eigenlijk heel weinig bij elkaar kwamen, om verschillende redenen wisselingen in de samenstelling van de band.
Nu is de bezetting: Ferdinand Kersten Sologitaar, saxofoon en zang, Ad Goossens saxofoon, Ferry Tunnissen rythm gitaar, John Radt Drums en zang, Wilco Verheyen keyboard en zang, Rolf Bartelds bas en nieuw… een zangeres, Christien Holleman.
Hierdoor kon ook het repertoire uitgebreid worden. Wees gerust, het blijft muziek uit de jaren 60 en 70.

We kijken er dan ook naar uit om op 7 juli in St. Anthonis een mooi optreden te verzorgen.

Route

Route

Route: (start/finish bij 't Hert) Breestraat, Henri Dunantstraat, Molenstraat, Lepelstraat, Kolonel Silvertoplaan, Breestraat. Afstand: 1200 meter.

Inschrijven 12e Ronde van Sint Tunnis

Inschrijven voor alle wedstrijdcategorieën kan via www.wielrenbond.nl/inschrijving/individu.

Voor Dikke Banden Race: kies '8 jul Ronde van St. Tunnis'. Vervolgens kun je inschrijven onder de categorie 'Jeugd'.

Ronde van Sint Tunnis

De 12e Ronde van Sint Tunnis
wordt mede mogelijk gemaakt en/of gesponsord door:

Bloemsierkunst van de Mortel
De Vicarie Tandartsen
HTB accountants
Jac Cox Vastgoed BV
JVK Kozijnen
TARS Visuele Presentatie
Tegelhandel Van der Rijt
Van Hulst Wonen